Aan de slag met Azure

Deze uitgave draagt een tijdelijk karakter en is bedoeld om kennis te maken met Azure. Met dit lesmateriaal willen we op een aantal pilotscholen nagaan in hoeverre het praktisch haalbaar is om met de verschillende onderwijslicenties die Microsoft biedt op een zinvolle manier en didactisch verantwoorde manier concreet zicht te krijgen op cloudoplossingen. ROC's die een pilot willen aangaan zijn nog van harte welkom.

Azure is het cloudplatform van Microsoft dat bedrijven niet alleen ondersteunt om hun bedrijfsprocessen altijd en overal toegankelijk te maken, maar ook continu helpt te testen en te verbeteren. Het leveren van computing-services, inclusief servers, opslag, databases, netwerkfuncties, software, analysefuncties en intelligentie via de cloud maakt snellere innovatie, flexibele resources en schaalvoordelen mogelijk.

De vele mogelijkheden die de Azure-diensten bieden maken het een zeer dynamische omgeving. Daarnaast hebben organisaties de mogelijkheid om voor een hybride cloudoplossing te kiezen, waarbij gegevens lokaal en in de cloud opgeslagen worden, of full-cloud te gaan. Kortom: complexe materie, waarvoor dit boek een introductie is. Dit lesmateriaal behandelt de basisbegrippen van Azure. Studenten die zich willen oriënteren op de aanpak van cloudoplossingen worden door de mogelijkheden geloodst die Azure biedt.

David Fitzpatrick begon in 1986 op een Commodore 64 en was meteen gefascineerd door computers. Hierna ging hij verder met Windows 3.11 van Microsoft. Hij deed veel ervaring op in de IT-wereld door het werk op een IT-helpdesk. Later werd hij systeembeheerder en vervolgens consultant in de ICT. Lesgeven is zijn passie en hij geeft inmiddels al elf jaar les aan beginners en gevorderden in het bedrijfsleven, waarbij sinds enkele jaren de focus op de cloud ligt.

Prijs: 
25,00
ISBN: 
978 90 5752 416 5
Auteur: 
David Fitzpatrick
Aantal pagina's: 
216
Jaar van verschijnen: 
2019
Boekcategorie: 
ICT- en mediabeheer