Datacommunicatie, deel 3, Netwerken uitbreiden en koppelen

Datacommunicatie voor ICT support

De serie Datacommunicatie volgt de opzet van het Cisco-curriculum. 

Het eerste deel van de serie heet ‘Inleiding netwerken’ en gaat over het configureren van het netwerk.

Het tweede deel, ‘Routing en switching’, behandelt de architectuur en werking van routers en switches in een klein netwerk. Men leert de basisfunctionaliteit op een router en een switch te configureren.

Dit derde deel ‘Netwerken uitbreiden en koppelen’ maakt een selectie uit de beide Cisco-modules Scaling Networks en Connecting Networks. De keuze is gebaseerd op het kwalificatiedossier voor de opleiding Netwerkbeheerder.

Het Cisco-curriculum is sinds kort vernieuwd naar versie 6. Dit boek gaat nog uit van versie 5 van het curriculum. De eerste twee modules bereiden de student voor op het eerste certificaat, CCENT – Cisco Certified Entry Network Technician 100-101, ook wel ICND 1 Interconnecting Cisco Networking Devices. Het curriculum voor dit examen bestaat bij de Cisco Network Academy uit online materiaal, aangevuld met Packet-Tracer- en Lab-opdrachten.

De serie Datacommunicatie volgt deze opzet. In het kader van de Cisco CCENT certificering is het oorspronkelijk Engelstalig lesmateriaal vertaald en bewerkt. Opleiders dienen zich via SLB Diensten aan te melden bij de Cisco Networking Academy en beschikken dan ook over de practica met Packet Tracer.

Bekijk ook onze andere boeken in de serie Datacommunicatie:

Prijs: 
32,50
ISBN: 
978 90 5752 317 5
Auteur: 
John Bakker
Aantal pagina's: 
488
Jaar van verschijnen: 
2016
Boekcategorie: 
ICT- en mediabeheer

Beschikbaar materiaal