Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino, 3e druk

Boek Leren programmeren, meten en sturen met de Arduino

Arduino heeft elektronica en mechatronica toegankelijk gemaakt. Projecten die ooit veel kennis en ontwikkeling vergden, zijn nu in een handomdraai door iedereen te realiseren. Dit boek verschaft de benodigde basiskennis om uiteindelijk elke uitdaging op technisch gebied aan te kunnen gaan. Van procesautomatisering, telemetrie, human technology, mechatronica, smart technology en automotive tot en met smart grids, robotica en Internet of Things. Het boek stelt de lezer in staat om de basistheorie van deze vakgebieden op een praktische manier te leren kennen.

Om met dit boek te kunnen werken heb je een Arduino nodig. Je kunt er een aanschaffen in een winkel of online. Prijzen variëren van 10 tot 25 euro. Het is aan te raden om een complete starterkit aan te schaffen met daarin alle onderdelen die nodig zijn om de oefeningen te maken. U vindt hier de link naar de mogelijkheid om een Basisset of Aanvullingset te kopen.

Dit boek is bedoeld voor alle opleidingen, waarin toepassing en kennis van Arduino-microcontrollers relevant is. Door onder andere differentiatie in de oefeningen en grensoverstijgende opdrachten is het boek breed toepasbaar van VMBO-T en MBO tot en met het HBO.

Dit boek dekt tevens de eisen van het keuzedeel K0730 Programmeren van microcontrollers en is inzetbaar voor een deel van het keuzedeel Embedded Design (K04810).

Nieuw in de derde druk zijn Wi-Fi, GPS plaats- en snelheidsbepaling, hartslagmeting en -monitoring, contactloze toerentalmeting via een magnetisch veld (HALL-sensor) en BUS-systemen. BUS-systemen worden steeds vaker toegepast en vereenvoudigen het bedradingswerk. Traditioneel wordt élke sensor met twee of drie draden aangesloten op de Arduino, dus met vijf sensors zijn dat al max. 15 draden. Door toepassing van een bus zijn slechts twee draden nodig, waar alle sensors op aangesloten worden. Omdat elke sensor een uniek adres heeft, weet de Arduino het juiste commando naar de juiste sensor of aktor te sturen. Wel zijn daarvoor speciale bussensors nodig, zoals de BMP180 druksensor en het I2C-display die al in de tweede druk zijn behandeld. Nieuwe sensors die in de derde druk worden behandeld zijn o.a. de D18B20 temperatuursensor en de NEO-6M GPS sensor.

Prijs: 
32,50
ISBN: 
978 90 5752 404 2
Auteur: 
Jacco de Jong
Aantal pagina's: 
272
Jaar van verschijnen: 
2019
Boekcategorie: 
Applicatieontwikkeling
Keuzedelen
Generiek