Raspberry Pi en het Internet of Things

Raspberry Pi en het Internet of Things

De Raspberry Pi is een kleine, goedkope computer waarop relatief eenvoudig sensoren, ledlampjes en actuatoren zoals motortjes aangesloten kunnen worden. Sinds de lancering in 2012 is de Raspberry Pi een groot succes en momenteel is het na Dell en Apple de meest verkochte computer.

De Pi is zeer geschikt voor educatieve doeleinden en er is lesmateriaal ontwikkeld om aan de hand van de Pi de beginselen van computers en digitale technologie uit te leggen.

Het boek, van de hand van ICT-docent Krijn Hoogendorp, is geschikt voor lezers die zelfstandig meer te weten willen komen over de mogelijkheden van de Raspberry Pi, maar bij de keuze van onderwerpen en opdrachten is ook uitgegaan van de ICT-opleiding tot applicatieontwikkelaar (MBO 4).

Het Internet of Things (IoT) is onmiskenbaar een belangrijke ontwikkeling in de gedigitaliseerde wereld. In deze publicatie wordt de Raspberry Pi gebruikt om te oefenen met de verschillende elementen van een IoT-systeem. Na een introductie van Linux en de programmeertaal Python, gaat de lezer aan de slag met Node-RED en MQTT. Ook LoRaWAN en andere netwerken komen aan bod. In veel praktijkopdrachten worden sensoren, actuatoren en microcontrollers, zoals de ESP8266, verbonden met de RPi.

Elk hoofdstuk is op dezelfde manier opgebouwd. Na een inleiding van het onderwerp volgt een paragraaf waarin de lezer aan de slag gaat met een eenvoudig ontwerp. Vervolgens zijn er paragrafen waarin verbreding en verdieping van het onderwerp plaatsvindt. Deze verbredings- en verdiepingsparagrafen kunnen worden overgeslagen zonder dat de lezer essentiële informatie mist om de volgende hoofdstukken te begrijpen.

Doet u mee aan de Raspberry Pi Competitie 2019-2020? Dan biedt dit boek de kennis die u aan uw studenten wilt overdragen.

Prijs: 
34,50
ISBN: 
978 90 5752 394 6
Auteur: 
Krijn Hoogendorp
Aantal pagina's: 
352
Jaar van verschijnen: 
2019
Boekcategorie: 
Applicatieontwikkeling
Generiek