Raspberry Pi en het Internet of Things

De Raspberry Pi is een kleine, goedkope computer waarop relatief eenvoudig sensoren, ledlampjes en actuatoren zoals motortjes aangesloten kunnen worden. Sinds de lancering in 2012 is de Raspberry Pi een groot succes en momenteel is het na Dell en Apple de meest verkochte computer.

De Pi is zeer geschikt voor educatieve doeleinden en er is lesmateriaal ontwikkeld om aan de hand van de Pi de beginselen van computers en digitale technologie uit te leggen.

Het boek, van de hand van ICT-docent Krijn Hoogendorp, is geschikt voor lezers die zelfstandig meer te weten willen komen over de mogelijkheden van de Raspberry Pi, maar bij de keuze van onderwerpen en opdrachten is ook uitgegaan van de ICT-opleiding tot applicatieontwikkelaar (MBO 4).

Elk hoofdstuk is op dezelfde manier opgebouwd. Na een inleiding van het onderwerp volgt een paragraaf waarin de lezer aan de slag gaat met een eenvoudig ontwerp. Vervolgens zijn er paragrafen waarin verbreding en verdieping van het onderwerp plaatsvindt. Deze verbredings- en verdiepingsparagrafen kunnen worden overgeslagen zonder dat de lezer essentiële informatie mist om de volgende hoofdstukken te begrijpen.

Raspberry Pi en het Internet of Things verschijnt in het voorjaar van 2019, maar u kunt nu alvast het boek bestellen!

Een vooraankondiging van het boek is hier te downloaden: link

Prijs: 
27,50
ISBN: 
978 90 5752 394 6
Auteur: 
Krijn Hoogendorp
Aantal pagina's: 
250
Jaar van verschijnen: 
2019
Boekcategorie: 
Applicatieontwikkeling
Generiek

Beschikbaar materiaal