Virtualisatie, deel 4, Access devices en thin clients

Virtualisatie, deel 4, Access devices en thin clients

Het boek 'Access devices en thin clients' is geschikt als lesmateriaal voor MBO ICT en is het vierde deel in de serie 'Virtualisatie'. Na servervirtualisatie (Deel 1), de gehoste workspaces en applicaties (Deel 2) en de relatief jonge variant desktopvirtualisatie (Deel 3), staan nu access devices en thin clients centraal. In dit boek bekijken we welke van de vele typen devices het meest geschikt zijn voor bepaalde rollen of functies van medewerkers. Een bijzonder device om toegang te krijgen tot de twee centrale omgevingen is de thin client. We bekijken de voor- en nadelen, de verschijningsvormen en het inzetgebied.

Aangeraden wordt om eerst Deel 2 en 3 te bestuderen, dit vierde deel is een vervolg op de technologie die daarin beschreven is. Als voorbeeld gebruiken we in dit boek de thin clients van fabrikant IGEL Technologies, omdat deze fabrikant gespecialiseerd is in thin en zero clients en veel Nederlandstalig materiaal heeft.

Virtualisatie heeft veel verschijningsvormen en het is ingewikkeld alle concepten te doorgronden. We hebben daarom besloten de serie 'Virtualisatie' te laten bestaan uit vier losse boekdelen met elk de focus op één technologie. Dit maakt het mogelijk de informatie gefaseerd te doseren en bestuderen, waardoor de technologie toegankelijker is.

De titels van de vier delen uit de serie zijn:

  1. Servervirtualisatie; basiskennis in 15 lessen 
  2. Gehoste workspaces en applicaties; basiskennis server-based computing 
  3. Desktopvirtualisatie 
  4. Access devices en thin clients

Deel 0, Emulatie versus Simulatie, vormt een introductie in deze methode en is hier gratis in te zien. Het boekje van 32 pagina's (dat niet in fysieke vorm beschikbaar is) levert een compact voorbeeld (met 5 lessen) voor de andere boeken uit de serie (met elk 15 lessen).

Prijs: 
15,00
ISBN: 
978 90 5752 309 0
Auteur: 
Marcel Beelen
Aantal pagina's: 
88
Jaar van verschijnen: 
2015
Boekcategorie: 
ICT- en mediabeheer