Afgelopen schooljaar was de Raspberry Pi Competitie een groot succes. De competitie, georganiseerd door PA Consulting, daagt studenten uit oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken en benadrukt het belang van innovatie en samenwerking. Vanwege het succes van de eerste editie, barst de competitie dit schooljaar opnieuw los. U kunt zich nog aanmelden.

Deelnemen aan de competitie is mogelijk voor zowel vmbo, havo en vwo, als mbo. De competitie kan een onderdeel zijn van uw curriculum of gezien worden als naschoolse activiteit. Zowel docenten als studenten waren afgelopen jaar erg enthousiast over de competitie en menigeen was onder de indruk van de bijzondere innovaties die werden gepresenteerd.

Thema

Dit jaar is het thema: ‘Smart Cities en Mobiliteit’. Hoe kunnen we onze omgeving, de stad, maar ook dorpen en festivals slimmer maken zodat ons verblijf beter, veiliger, gezonder of aangenamer wordt? En zodat we ons gemakkelijker, sneller, veiliger en met minder overlast kunnen bewegen door de omgeving?

Wanneer u zich inschrijft voor de competitie ontvangt uw team een Raspberry Pi-startpakket, gedurende de competitie is er technische ondersteuning beschikbaar en momenten van coaching door mensen uit het bedrijfsleven.

Kick-off

Op 5 november is er een kick-off voor alle docenten die meedoen. Brinkman Uitgeverij zal alle docenten voorzien van een exemplaar van onze nieuwste uitgave: Raspberry Pi en het Internet of Things.

Begin 2020 kunnen alle teams elkaar ontmoeten tijdens een meetup en in maart 2020 moeten alle uitvindingen bij de competitie binnen zijn. De innovaties worden beoordeeld door een jury met mensen uit het bedrijfsleven en de publieke sector, in verschillende leeftijdscategorieën. De winnaars van elke categorie ontvangen een mooie prijs die nog bekend wordt gemaakt.

Wilt u zelf nu alvast een exemplaar ontvangen van ‘Raspberry Pi en het Internet of Things’? Vraag dan hier uw docentenexemplaar aan.